Skolechef om nedlagte restriktioner: Vi skal stadig passe på vores børn og unge

Mette Frederiksen har indkaldt til pressemøde onsdag 18:30. Her forventes restriktionerne fjernet, og det glæder skolechef i Svendborg Kommune Nanna Lohman.

Mundbind, håndsprit og coronapas. 

De ting kan snart være fortid, når statsminister Mette Frederiksen fra Socialdemokratiet afholder pressemøde klokken 18.30 onsdag. 

Her forventes det nemlig, at Mette Frederiksen vil fjerne de fleste coronarestriktioner, der lige nu er i samfundet. Dette gælder også restriktionerne på skoleområdet. Det glæder skolechef i Svendborg kommune Nanna Lohmann 

- Jeg glæder mig til, at vi ikke skal tale om sygdom, men også at se, at vores børn og unge ikke skal bekymre sig om sygdommen. Det glæder jeg mig til!

Vil ikke glemme de gode råd

Selvom restriktionerne bliver fjernet på skoleområdet, så vil skolechef Nanna Lohmann stadig opfordre til, at man husker rådene om god håndhygiejne blandt andet. 

- Vi har brugt snart to år på at øve os på coronaanbefalingerne, og det er svært at forestille sig, at det stopper fra tirsdag. Vi vil derfor gøre brug af de generelle anbefalinger, og dermed passe på vores elever og personale.

Nanna Lohmann forventer ikke, at restriktionerne ændrer mønstret i smitten. 

- Smitten forsvinder ikke på tirsdag, så vil have elever og personaler der er smittet på skift.

Ikke behov for lovgivning

Nanna Lohmann, mener ikke, at der er behov for, at regeringen laver retningslinjer for lokale nedlukninger, hvis nu der skulle komme et stort smitteudbrud. 

- Jeg tror faktisk ikke, vi skal lovgive om løsninger, fordi løsningerne er der lokalt. 

Nuværende coronatiltag på skoler

Hun mener også, at friheden gør, at de selv kan finde på løsningerne, såfremt et smitteudbrud bliver aktuelt. 

- Inden for de rammer der er – der har vi en stor frihed til at finde gode lokale løsninger.