Sanger kaster sig ud i EP-debut

For et halvt år siden sagde Dan Johannesson sit faste job op for at forfølge drømmen som professionel sanger - På fredag udkommer hans debut EP.

Dan Johannesson havde et godt job som underviser på Erhvervsakademiet Lillebælt, men der manglede noget.

- Jeg kunne mærke, at musikken røg bagud. En dag så tænkte jeg: Dan, du har rundet de 40, så hvis der er en drøm, som du gerne vil have udlevet, så er det nu, du skal gøre det, fortæller han på en gåtur i Odense. En by som betyder meget for Dan Johannesson. 

Flyttede ved en tilfældighed

I 2004 stod Dan Johannesson i sit lokale vaskeri i Bagsværd uden for København og sorterede vasketøj. Da han gik forbi opslagstavlen, så han en seddel, hvor en kvinde gerne ville bytte hjem. Hun havde et hus i Odense, og Dan Johannesson tog chancen og prøvede lykken. 

Siden er Odense bidt på ham. Han er vild med byen og fynboerne. Flytningen var en betydningsfuld skillevej i hans liv, og dem har der været mange af. 

I januar sagde han sit job op og begyndte at arbejde på sin EP med titlen Crossroads, der udkommer fredag den 5. august. Sangene er inspireret af Dan Johannessons egne erfaringer, men én af dem er især også en kommentar til samfundet. Sangen hedder Feel Alive og handler om det moderne menneskes forhold til konkurrencesamfundet. 

Purple Rain satte gang i musikken

- Feel Alive-videoen handler om en ung mand, som spiser og drikker hele tiden, men han kan ikke rigtig komme i kontakt med mennesker omkring sig. Den handler om at være lukket inde i sig selv, fordi samfundet måske har lukket én ude. 

Siden Dan Johannesson som knægt hørte Purple Rain af Prince på sin storebrors værelse, har han været bidt af musik. Han har spillet i utallige bands, men først nu har han satset alt på en karriere som professionel sanger. På fredag gælder det så den nye EP. Om den bliver en succes eller ej, så har Dan Johannesson en helt bestemt reference, som han tyer til, hvis det skulle gå galt. 

- I Batman-filmene, når han falder på knæene, så bliver han spurgt, hvorfor falder vi Bruce? Og så siger han, 'for at vi kan lære at rejse os op igen'. Det, synes jeg, er en fed replik, så hvis ikke der sker noget, så prøver vi bare igen. Og igen og igen, siger Dan Johannesson. 

Fredag klokken 20 holder Dan Johannesson release-koncert på Posten i Odense. Der er gratis adgang.

Se musikvideoen til sangen Feel Alive her. 

Oversigt

    Oversigt