Sankthansbål: Overhold reglerne eller få en bøde

Kommunen og politiet skal have besked, hvis der er planer om at tænde et sankthansbål et offentligt sted. Ved du hvordan man sikrer et bål?

Fredag aften lyses Danmark op, når sankthans fejres med bål over hele landet over. Men mens vi er mange som kan midsommervisen "Vi elsker vort land" uden ad, er det ikke alle der kan reglerne for sankthansbål - og det kan give bøder, hvis der for eksempel går ild i mere end heksen.

Man kan for eksempel risikere at stå med et erstatningsansvar over for naboen, hvis der ikke er taget de rette sikkerhedsforanstaltninger, inden sankthansbålet bliver tændt.

- Så det er vigtigt, at man overholder dels de offentlige forskrifter, når man skal tænde bål offentlige steder, og dels retningslinjerne for, hvordan man opbygger bålet, og hvor man må placere det i sin have, siger advokatfuldmægtig Charlotte Stoltenberg fra firmaet Advodan til Ritzau.

Hun fortæller desuden, at man især skal være opmærksom på, at hvis man skal tænde bål i en offentlig park eller strand, skal man søge tilladelse hos kommunen og hos politiet.

- Hvis man for eksempel tænder et bål på offentlige steder uden at have fået tilladelser i forvejen, kan man få en bøde af myndighederne, siger hun.

Få styr på bål og bålregler inden du brænder heksen af

 

Oversigt

    Oversigt