I det fynske folks tjeneste

Sårbare børn søger voksne mænd

165.000 drenge vokser op uden en mand i hjemmet og mange af dem har brug for et mandligt forbillede. Derfor søger Foreningen Børns Voksenvenner Odense nu efter mænd, der vil være voksenven for et barn.

børn små leger legeplads anonyme

Ny forskning viser, at en voksenven til udsatte børn øger trivslen blandt børnene - både i barndommen og i resten af livet. Men alt for få mænd melder sig som voksenven, og derfor kommer mange drenge til at vente forgæves på at få en mandlig voksenven.

- Vores samfund består af mænd og kvinder og derfor er det uheldigt, at så mange drenge vokser op med både en enlig mor, kvindelige lærere og pædagoger som  primære rollemodeller. Kvinderne gør et fantastisk godt arbejde. Men mange drenge har brug for mandlige rollemodeller de kan spejle sig i og som kan give dem selvtillid så de f.eks. bliver bedre i stand til at gennemføre en længerevarende uddannelse, som er et stort problem i dag, siger Martin Bayer, Lektor og Institutleder ved Danmarks Pædagogiske Universitet

Desværre er mænd en mangelvare i foreningen Børns Voksenvenner i Odense, så nu opfordrer foreningen flere ressourcestærke mænd til at påtaget sig den opgave, det er at skabe et sundt og udviklende forhold til en dreng, de har brug for tryghed og et positivt forbillede.

Søren Kristensen, der er salgschef i PricewaterhouseCoopers, er en de få mænd, der i dag fungerer som voksenven.

- Det er et legefrirum for mig og jeg kan give ham noget hans mor ikke kan. Men det der overrasker mig er, at jeg har fået så meget igen. Jeg har mange ting i mit liv, med karriere, fritid og familie men det eneste jeg ikke vil melde afbud er min opgave som voksenven, siger Søren Kristensen.

Voksenven.dk