Satser endnu mere på at tiltrække danske lægestuderende

Der skal lokkemad for millioner af kroner til, hvis man vil tiltrække danske lægestuderende. Og det er Region Syddanmark klar til.

Udenlandske læger som svar på lægemanglen i det syddanske område er en dyr løsning, fordi de først skal lære dansk.

Derfor vil Region Syddanmark nu satse endnu mere på at tiltrække danske lægestuderende, fremgår det af en rekrutteringsplan for de næste tre år, der netop er blevet vedtaget, skriver DR Syd i dag.

Det er nemlig vigtigt at fange medicinerne, inden de stikker hovedet i en anden retning, siger Frank Ingemann Jensen, der er afdelingschef i praksisafdelingen i Region Syddanmark.

- Hvis man som praktiserende læge skal vælge at slå sig ned i Region Syddanmark, så er det jo vigtigt, at lægerne på et tidligt tidspunkt lærer Region Syddanmark at kende, siger Frank Ingemann Jensen til DR Syd.

Og lokkemaden, der skal trække de unge til, spænder vidt. Lige fra gratis lægetasker til lønnet sommerferiepraktik.

Og den slags løber op. Rekrutteringsplanen koster fire millioner kroner om året, men det er dét værd på den lange bane, mener Frank Ingemann Jensen.

- Det er klart, at hvis det ikke lykkes, så må vi jo gå ind og lave nogle nødløsninger, hvor vi laver nogle regionsklinikker, eller hvor vi udbyder driften til private aktører, for eksempel nogle andre end de praktiserende læger, fortæller han.

Man vil fremover stadig ansætte udenlandske læger i det omfang, det er nødvendigt.

Oversigt

    Oversigt