I det fynske folks tjeneste

Saxo Bank giver olie skylden for styrt

Team Saxo Banks ryttere gav olie på vejen skylden for flere styrt på første etape af Post Danmark Rundt. Columbias sportsdirektør Brian Holm kalder det sludder. Den fynske Alex Rasmussen røg med i asfalten.

Der var flere styrt på de sidste kilometer af onsdagens første etape af Post Danmark Rundt, og ifølge Team Saxo Banks Jens Voigt skyldtes det olie på vejen.

Både ham og holdkammeraten Jakob Fuglsang oplevede i hvert fald flere olieplamager på de afsluttende tre rundstrækninger inde i Holstebro, og det var med til at gøre vejen, der i forvejen var våd efter et heftigt regnskyl kort forinden, endnu mere glat.

- Dagen var egentlig god, men det blev uhyggeligt, stressende og farligt til sidst. Jeg kunne se mere og mere olie på vejen, og jeg tror, at det var en af følgebilerne, der var noget gammel lort, og at den dryppede med olie, siger Jens Voigt.

Team Saxo Bank havde både Jonas Aaen Jørgensen, Alex Rasmussen og Richie Porte i asfalten og især sidstnævnte så forslået ud, da han trillede i mål.

Hos Team HTC-Columbia havde sportsdirektør Brian Holm to mand med i et af styrtene, men han havde ikke set noget olie.

Han mente, at vejen var glat på grund af den våde belægning, og at det ikke var helt tilfældigt, at hans ryttere slap uskadte gennem det store styrt få hundrede meter før mål, som skabte stor splittelse.

Han havde fem mand blandt de 13 første og vandt etapen med Matthew Goss.

- Olie? Det siger de vist bare for, at det skal lyde ekstra farligt. Vi sad i bilen og råbte og skreg på, at rytterne skulle frem forrest i feltet. Vi ved, at bykørsel er farligt, når det er vådt, på grund af de hvide streger, som bliver glatte. Vi ved, at der kommer styrt, så det er jo ikke tilfældigt, at vi ofrer liv og lemmer for at komme til at sidde forrest i feltet, siger Brian Holm.