Schall Holberg giver uro i Venstre

Kredsbestyrelsen i Otterupkredsen var ikke enig i spørgsmålet om at indstille Britta Schall Holberg som ny folketingskandidat. Venstre i Bogense og Omegn, som med sine 200 medlemmer, er kredsens største partiforening, havde helst set en anden kandidat.

-

Der var ikke enighed, da bestyrelsen for Venstre i Otterup-kredsen forleden besluttede at indstille Britta Schall Holberg som ny folketingskandidat efter Tessa Gjødesen.

\"Britta Schall Holberg har ikke den rigtige profil. Venstre har brug for en yngre kandidat, og direkte adspurgt må jeg svare, at det ikke er en beslutning, kredsbestyrelsen har truffet i enighed\". Det siger Morten Andersen, som er formand for Venstre i Bogense og Omegn. Partiet tæller her omkring 200 medlemmer - og er dermed kredsens største partiforening.


Schall Holbergs opstilling giver uro i Venstre

Britta Schall Holberg fylder 63 år til sommer. Hun skal som ny kandidat ud og sælge Venstre blandt kredsens andre kendte unge kandidater som den socialdemokratiske Lotte Bundsgaard (31) og konservative Lasse Krull (24).

\"Jeg betvivler ikke Schall Holbergs politiske kvalifikationer. Men for et par år siden blev en anden kandidat, Bent Claudi Lassen, vraget trods sine daværende 56 år - blandt andet med den begrundelse, at kredsen havde brug for en yngre kandidat. Derfor kan indstillingen af Schall Holberg godt blive svært at forklare medlemmerne i Bogense\", siger Morten Andersen.

Indstillingen fra kredsbestyrelsen skal godkendes af medlemmerne på et opstillingsmøde den 5. februar.

Oversigt

    Oversigt