Schall Holberg støtter Løkkes flirt med R

Lars Løkkes invitation til De Radikale hilses velkommen af Venstres Britta Schall Holberg.

Det er et glimrende udspil, at statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) indbyder den radikale leder Margrethe Vestager til et samarbejde efter folketingsvalget.

Det siger Venstres tidligere indenrigs- og sundhedsminister Britta Schall Holberg.

- Det er en glimrende idé. Jeg var meget begejstret for det samarbejde, der var om efterlønnen i juni. Så det er et løfterigt initiativ, siger hun.

Britta Schall Holberg genopstiller ikke ved valget, men har været meget kritisk overfor Venstres linje. Faktisk så meget at hun overvejer at stemme på et andet parti end Venstre.

Løkke siger til Morgenavisen Jyllands-Posten, at "Det er vigtigt, at den reformalliance med De Radikale, som blev født ud af krisen, består efter valget. Det har Danmark brug for."

Margrethe Vestager hilser hans invitation velkommen, men peger på Helle Thorning-Schmidt som statsminister.

- Jeg opfatter det som et vigtigt signal fra Løkke om, at han er parat til at samarbejde hen over midten, hvis Helle Thorning-Schmidt vinder valget, siger hun til avisen.

Løkkes melding er et kursskifte. For to dage siden advarede Venstres næstformand, Kristian Jensen, kraftigt mod De Radikale. Selv advarede Løkke for nylig mod de kulturradikale på Østerbro.

Det er ifølge Britta Schall Holberg alt for tidligt at tale om en VKR-regering med De Radikale.

- Skal vi ikke tage ét skridt af gangen? Men det er en fremragende situation, at Venstre samarbejder med De Radikale, siger hun.

Senest har hun selv været i tvivl om, hvem hun stemmer på torsdag.

- For første gang i mit liv har jeg voldsomme personlige overvejelser om, hvor jeg skal sætte mit kryds. Jeg har det virkelig forfærdeligt, sagde hun til Fyens Stiftstidende.

Britta Schall Holberg glæder sig over, at der tegner sig "helt nye konstellationer" efter valget. Hun har dog ikke afgjort, hvem hun stemmer på.

- Nej, men det er en god melding, siger hun.

Oversigt

    Oversigt