I det fynske folks tjeneste

Schaufuss klar til Fyn

Det omstridte balletkompagni i Holstebro fastholder planerne om at flytte til Odense. Peter Schaufuss regner med at have en aftale klar i løbet af oktober.

Peter Schaufuss-ballettens flytning til Odense er kulturel strandhugst, mener ekspert

Balletchef Peter Schaufuss og hans dansere rykker nærmer en flytning til Odense. I aftes fik Schaufuss opbakning fra et flertal i ballettens bestyrelse til at flytte til Fyn, og allerede her til formiddag begynder de første forhandlinger med Odense Kommune om balletkompagniets fremtid i Odense.

Peter Schaufuss Balletten stiler mod en aftale inden udgangen af oktober. Også Odenses borgmester Jan Boye (K) vurderer, at det er sandsynligt, at en aftale kan falde på plads i løbet af kort tid.

Bestyrelsesmødet i Schaufuss Balletten i aftes var ifølge et af medlemmerne, Struers borgmester Martin Merrild (V), præget af en trykket stemning. Han og endnu et medlem af bestyrelsen stemte mod flytningen, men et flertal på seks stemte for.

- Balletten er i en alvorlig situation, hvor den har mistet både sit økonomiske tilskud fra Holstebro Kommune og sin goodwill, og derfor skulle der ske noget. Omvendt synes jeg, det er for nemt bare at flytte, siger Martin Merrild.

Han mener, at bestyrelsen bærer en væsentlig del af ansvaret for ballettens problemer og flytningen til Fyn.