I det fynske folks tjeneste

Scleroseramte Finn bruger cannabis: Når jeg mangler det, så mangler jeg det

Cannabis kan ikke bare dulme smerter, men også skabe nye arbejdspladser. Forsøg med dyrkning af medicinsk cannabis begynder ved årsskiftet. Og forhåbentlig på Fyn.

01:08

Finn Uhre har haft sclerose i 29 år, og de seneste ti år har han kun kunnet håndtere sine symptomer med cannabis. Han glæder sig derfor over, at der om et halvt år sættes gang i forsøg med produktion af medicinsk cannabis.

Han føler nemlig, han har været nødt til at gøre sig til kriminel, og ikke mindst familie og venner til kriminelle, for at skaffe cannabis i forskellig form.

Men han ved ikke om han får lov til at være med i forsøgsordningen.

- Det ved jeg først til januar, siger han til TV 2/FYN og peger på sin cannabis-medikamenter på bordet.

Finn Uhre smertedulmer sig selv med cannabis-olie, skunk og hash. En lovliggørelse af cannabis vil gøre det nemmere for ham i dagligdagen

- Bare det, at jeg kan ringe til lægen og så få det. Når jeg mangler det, så mangler jeg det. Så er det sgu ikke om otte dage.

- Sådan er det bare, konstaterer Finn Uhre.

Tomatproducent glæder sig

På Fyn har tomatproducenten Alfred Pedersen & Søn Aps længe forberedt en produktion af cannabis. Gartneriet ved Bellinge har dog endnu ikke fået tilladelse, men direktør Mads Pedersen håber at være med, når der fra årsskiftet gives grønt lys til dyrkning af cannabis til medicinsk brug.

- Det er super spændende, jeg har forberedt mig i tre år - det kan blive en forretning forhåbentlig, men det er også bare super spændende, siger direktør Mads Pedersen og ser flere mulighedr i cannabis end medicin:

- Senere hen kan vi bygge op omkring eksport og skabe flere arbejdspladser.

Læs også Kendt tomatgigant: Nu skal vi dyrke cannabis

Læs også Gartnerier jubler: Ja til at dyrke medicinsk cannabis