I det fynske folks tjeneste

Scleroseramte: Vi bliver svigtet

Scleroseramte har igennem 16 år haft mulighed for at få gratis fysioterapi to gange om ugen. Men nu er det slut for de mest raske af de scleroseramte.

Det er slut med gratis fysioterapi for scleroseramte

Siden juli i år har de patienter nemlig mistet retten til særordningen og de kan ikke få forlænget henvisningen fra lægen.

- Jeg er gal over det. Jeg er vred. For mig betyder fysioterapien, at jeg ikke dingler ligeså meget som en fuld mand, som jeg ellers ville gøre, siger Christian Wiedekamm fra Odense.

Vrede er man også i Scleroseforeningen, hvor ca. 2000 medlemmer på landsplan bliver ramt.

Dyrere for samfundet

- Som scleroseramt har man spasmer i arme og ben - og her hjælper fysioterapien. Det bliver dyrere for samfundet det her, fordi for eksempel flexjobbere ikke kan beholde arbejdet. Det giver øgede udgifter til pensioner, siger John B. Larsen, der er formand for Scleroseforeningen på Fyn.

Det er sundhedsministeren, der har taget beslutningen om at fjerne tilbuddet. Det har ikke været politisk behandlet i Folketinget og det gør SFeren Anne Baastrup vred.

- Jeg er vildt ophidset over, at man træffer en beslutning om at fjerne støtten til de alvorligst handicappede mennesker. Vi har rejst det i både Sundhedsudvalget og i Finansudvalget og jeg håber inderligt at han kan forstå, at den her vej kan man ikke gå, siger Anne Baastrup.

Den 1. januar slutter det gratis tilbud for de scleroseramte. Derefter skal patienterne selv betale de 1000 kroner om måneden, som fysioterapien koster.