Scoop: C. V. Jørgensen kommer til Skarøfestival

En af Danmarks lige nu mest eftertragtede livekunstnere skal til sommer spille på den lille Skarøfestival i Det Sydfynske Øhav.

Skarøfestivalen kan præsentere noget af et scoop som sidste navn på plakaten i 2018 - nemlig C.V. Jørgensen.

- Det er det største og mest ambitiøse program, vi nogensinde har sat til Skarøfestivalen og en kunstner som C.V. Jørgensen, der nærmest kun træder op på scenerne hvert ottende år, er et kæmpe scoop for en lille ø-festival som vores. Det bliver det største navn, der nogensinde har optrådt i Det sydfynske Øhav, siger festivalarrangør Rune Kruse.

quote Det bliver det største navn, der nogensinde har optrådt i Det sydfynske Øhav

Rune Kruse, arrangør, Skarøfestivalen

Han fortæller, at festivalen flere gange har forsøgt at skaffe C.V. Jørgensen:

- Det har de sidste otte år været et fast ritual, at vi har startet planlægningen med at ringe til to kunstnere: C.V. Jørgensen og Kim Larsen. Og det er jo ret opmuntrende at vide, at jubeloptimisme nogle gange bærer frugt. Så må vi se, hvad der kan ske i 2019.

Du kan se mere om Skarøfestivalen her.

Medarrangør og indehaver af kulturhuset Kammerateriet i Svendborg, Lasse Bekker, håber, at programmet for Love In 2018 viser, at arrangørerne skruer op for ambitionerne.

Det ser han som nødvendigt i konkurrence med flere meget store, stærke festivaler og flere små unikke festivaler.

quote Det her er vores måde at prøve at sige, at vi mener, der bestemt er en plads til Skarøfestivalen

Lasse Bekker, medarrangør, Skarøfestivalen

- Det her er vores måde at prøve at sige, at vi mener, der bestemt er en plads til Skarøfestivalen i fremtidens festivallandskab, fordi den kan noget helt unikt, siger han.

Nye datoer
Skarøfestivalen, Love In, har besluttet at skyde datoerne for festivalen til den 2., 3., og 4. august.

Det sker blandt andet af hensyn til øens beboere, fordi der i juli er ganske mange turister på øen i forvejen. Desuden ønsker arrangørerne bedre tid til forberedelserne, eftersom juli også er højsæson for kulturhuset Kammerateriet i Svendborg.

Hertil kommer, at chancen for godt vejr er større i august. I 2015 og 2016 blev Love In ramt af dårligt vejr, og det vil de gerne være foruden.

Populær tilbagekomst
C.V. Jørgensen vendte i 2009 under Aarhus Festuge tilbage til den danske rockscene efter syv års pause til en heltemodtagelse af kæmpe proportioner.

Så ikke overraskende blev hans efterfølgende turné modtaget med stående ovationer, da han for første gang i otte år gav koncerter rundt i landet.

Efter turnéen gled den højtelskede sangskriver igen tilbage i anonymiteten, men nu er C.V. Jørgensen tilbage og klar til at give koncerter i 2018. Til flere af de udmeldte koncerter blev billetterne revet væk på rekordtid.

Udover Love In spiller han også på Heartland og Tinderbox.

 
 

Oversigt

    Oversigt