Scorpio skaber vækst i Norrköping

Tinderbox skal skabe vækst i Odense. Det håber kommunen. I Norrköping i Sverige har en ny musikfestival givet et enormt boost til hele byen.

I juni måned er der blevet ekstra travlt hos cateringfirmaet Sörby Herrgård.

- Det her er en meget stor bestilling for os. Det er årets største bestilling, siger Fredrik Johansson, restaurantchef hos Sörby Herrgård Catering.

Bråvalla-festivalen så dagens lys første gang i 2013, og cateringfirmaet er et af de firmaer der har fået jackpot. De skal levere mad til al personalet og hjælperne på festivalen.

1410 festival1

- Vi taler om 20.000 portioner mad fordelt på morgenmad, frokost, middag og natmad, fortæller Fredrik Johansson.

Faktisk nyder hele byen godt af festivalen, der genererer en enorm ekstra omsætning hvert år. Turistorganisationen Upplev Norrköping har undersøgt hvor meget omsætningen er vokset. Organisationen spurgte de festivalgæster, der ikke boede i Norrköping i forvejen, hvor meget de havde brugt af penge i løbet af festivaldagene.

- Jeg havde ikke forventet så store beløb, og der er tale om en meget stor fremgang. Vi har målt effekten til 100 millioner svenske kroner, siger administrerende direktør i Upplev Norrköping, Stefan Papangelis.

Pengene er blevet brugt på restauranter, i butikker, på transport og overnatning.

- Alle hoteller og andre overnatningsteder har naturligvis fået et løft i denne weekend. Vi ansætter mellem 40 og 50 personer ekstra i den festivaltiden for at kunne levere vores service, siger Fredrik Johansson.

Festivalfirmaet, der kom og omdannede byens gamle Bråvalla-flyveplads til en stor fest, hedder FKP Scorpio. Det er det samme firma, der er involveret i Odenses Tinderbox.

- At Bråvalla Festival og FKP Scorpio kom til Norrköing er selvfølgelig meget positivt for os. Selvom det kun foregår i tre uger om året, og selve festivalen kun varer en uge, så er den meget vigtig for vores virksomhed, lyder det fra Fredrik Johansson.

Odense har valgt at støtte Tinderbox-festivalen økonomisk med 23 millioner kroner over 10 år. Det har Norrköping ikke gjort, men Stefan Papangelis er ikke i tvivl om at Odenses investering nok skal komme igen.

- Vi ved at effekten er stor i Norrköbing, og kommunen er en stor vinder på Bråvalla, og sådan kommer det også til at gå i Odense, hvis man spiller sine kort rigtigt. Så jeg ønsker Odense held og lykke, siger Stefan Papangelis.

Oversigt

    Oversigt