SDU advarer mod Vollsmose

Journalistelever på SDU bliver advaret mod at lave opgaver i Vollsmose. Lærerstaben mener, at bydelen er for farlig til de nye studerende.

Udmeldingen kommer fra studieleder Karsten Baagø som i en mail forbød lærerne at sende eleverne til Vollsmose.

- Vores studerende skal ikke derud. I hvert fald ikke som forholdene er nu. Så derfor vil jeg bede jer om at kundgøre på jeres hold, at vi nu har en Lex Vollsmose, der siger, at de ikke længere må tage derud på øvelsesopgaver, skrev studielederen i mail i følge Politiken.

Forbuddet mod at lave journalistik fra Vollsmose har skabt debat på journalistuddannelsen.

- Hvad er det for et billede, centeret har af Vollsmose? Ja, hvor fordomsfuld har man egentlig lov til at være?, spørger studerende Kristine Holst i et indlæg i Politiken.

- Hvad er det for en generation af journalister, vores underivsere er med til at skabe, når de fra starten af vores uddannelse sætter grænser for vores arbejde? Vattede, bange kontormus, der ringer historierne hjem fra kontorer? Hvorfor pakke os sådan ind i vat?, skriver Kristina Holst videre.

Blandt lærerne har forbuddet ligeledes skabt debat.

- Det er jo helt godnat, hvis man vil forbyde fremtiden journalister at gå bestemte steder hen, siger lektor Lene Rimestad.

Karsten Baagø mener dog fortsat, at det var rigtigt at udstede forbud, og formanden for journalistforbundet bakker universitetet op.

- Man skal selvfølgelig gå ret langt for at få historerne hjem. Men her taler vi om altså om journalisstuderende, siger formanden for Journalistforbundet, Mogens Blicher Bjerregaard.

Oversigt

    Oversigt