SDU-forsker vil lave chips af vandmænd

Mie Thorborg Pedersen, der er gastrofysiker fra SDU, har udviklet en ny metode til at tørre vandmænd, så de bliver papirstynde og sprøde - lidt som en kartoffelchip.

Gastrofysiker Mie Thorborg Pedersen fra SDU har sammen med Jonathan Brewer, Lars Duelund og Per Lyngs Hansen udviklet en ny metode til at tørre vandmænd.

Resultatet er netop offentligjort i International Journal of Gastronomy and Food Science.

Vandmænd har i årtusinder været en eftertragtet spise i Asien, men de har aldrig rigtigt slået an i Vesten, skriver sdu.dk.

De tørrede vandmænd skal gøre vandmænd mere attraktive for vesterlændinge, og den kan også gøre de asiatiske bearbejdningsprocesser markant hurtigere.

Sprøde vandmandschip på få dage

Hvert år produceres der i Asien flere hundrede tusinder tons tørrede vandmænd, og det er en procedure, der tager tid. Det tager 30-40 dage for at gøre vandmændene klar til at komme ud i butikkerne.

Gastrofysiker Mie Thorborg Pedersens forskning betyder, at det nu kun tager et par dage for vandmændene om at blive færdige.

Den nye metode går ud på at lægge vandmændene i alkohol og lade alkoholen trække vandet ud af dem.

- I løbet af et par dage erstatter alkoholen vandet i vandmændene, og ved efterfølgende fordampning bliver de knastørre, siger Mie Thorborg Pedersen.

Den knasende vandmandschips har ikke nogen voldsomt smag, men den smager faktisk godt, mener hun.

- Især deres mundfølelse og æstetiske fremtræden har gastronomisk potentiale, siger Mie Thorborg Pedersen.

Læs hele historien på sdu.dk.

Oversigt

    Oversigt