SDU-forskere skal med i eliten

Forskerne på blandt andet Syddansk Universitet i Odense skal nu op på eliteniveau. Det mener forskningsminister Helge Sander, og han vil nu skabe et tættere samarbejde mellem landets universiteter for at nå det mål.

-

Forskerne på blandt andet Syddansk Universitet i Odense skal nu op på eliteniveau. Det mener forskningsminister Helge Sander, og han vil nu skabe et tættere samarbejde mellem landets universiteter for at nå det mål. Det skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

Idéen er at landets universiteter skal have forskningsmiljøer, der er helt enestående. Derfor vil Helge Sander skabe såkaldte universitetskonsortier, hvor forskerne på tværs af institutionerne kan udnytte hinandens kompetencer og viden.

Konsortierne skal bestå af repræsentanter fra de medvirkende universiteter, der blandt andet skal medvirke til, at der ikke bliver brugt resourcer og masser af penge på at forske i de samme ting to steder i landet.
- Vi vil skabe nogle instrumenter, der skal styrke det forpligtende samarbejde mellem institutionerne, siger ministeren.

Oversigt

    Oversigt