SDU har hele verden som klasseværelse

Fra i dag kan man læse jura - uanset hvor i verden man bor. Lørdag begyndte undervisningen på Syddansk Universitet, der som eneste uddannelsesinstituion i Danmark tilbyder fjernundervisning i jura via internettet.

På stolene i auditoriet sidder forventningsfulde jurastuderende på deres første dag, men det er kameraet her, der er det nye.

Med fjernstudium er SDUs klasseværelse pludselig blevet hele verden.

- Vi er de første der gør det, men det er da tanken, at det også skal udbredes til andre uddannelser, siger studieleder på Juridisk Institut Camilla Hørby jensen.

Reelt er det først de senere år teknologien har været til fjernundervisning via nettet. Det berømte Standford University i USA har gjort det i fem år - nu SDU, og det er en succes fra starten.

- Vi har optaget 150 på jura under åben uddannelse i år, og det er en fordobling i forhold til hvad vi plejer, siger Camilla Hørby Jensen.

Studerer i hele verden

De studerende sidder i USA, England, Indonesien og andre eksotiske steder, og så er der en større gruppe færinger, der fremover skal følge det krævende studie alene foran skærmen.

- Du sidder i princippet derhjemme ogskal følge undervisningen, når den foregår her om lørdagen. Så det kræver disciplin når der skal læses, og når der skal skrives opgaver, siger jurastuderende Jakup Djurhuus.

Deltidsstudiet betyder at det kommer til at tage fem år i stedet for tre at få en bachelor i jura. Men det er så fordi de fleste arbejder ved siden af.

- Det er jo en speciel målgruppe, dertager den her uddannelse. Det er ikke dem, der kommer direkte fra gymnasiet og måske har et stort behov for den sociale omgang med sine medstuderende, siger Camilla Hørby Jensen.

- Jeg er interesseret i jura og har brug for jura, og årsagen til at jeg har valgt fjernstudiet, det er at jeg sidder i USA og skal være her i to år, siger Lone Godsk via sin computer fra North Carolina i USA.

Oversigt

    Oversigt