SDU klar til debatmøde - med scannere og tasketjek

- Kom i god tid, lyder det fra arrangørerne af dagens arrangement på Syddansk Universitet. Der skal nemlig afsættes tid til grundigt sikkerhedstjek forud for debatten, hvor ytringsfriheden skal diskuteres.

Arrangørerne forventer fuldt hus i auditoriet, når tre forfattere og en filosof onsdag tager plads i et debatpanel på SDU. De skal diskutere grænserne for ytringsfriheden ved debatarrangementet "Det frie ord".

150 har tilmeldt sig via Facebook, og et par gymnasieklasser har også på forhånd meldt deres ankomst, men det kommer til at tage tid at sluse publikum ind.

Politiet, PET og et privat sikkerhedsfirma vil være til stede - og har været på universitet flere timer forud for arrangementet, og der gøres klar med sikkerhedsudstyr.

- Der vil være scannere ligesom i lufthavnen, og så vil der være tjek af tasker, siger Sarah Bech Sivertsen, der er studerende og medlem af fagrådet for Dansk på Syddansk Universitet.

Hun er ikke bange for, at sikkerhedsopbuddet på SDU overskygger arrangementet.

- Det er et meget sprængfarligt emne, og der har været mange angreb på ytringsfriheden. Det er vigtigt, at vi bliver ved med at diskutere det. Vi har ikke været i tvivl om, at arrangementet skulle afholdes, siger Sarah Bech Sivertsen.

Arrangementet begynder klokken 17.00. Følg med på TV 2/FYN.

Oversigt

    Oversigt