SDU laver flash mop for karrieren

Syddansk Universitet har taget moderne midler i brug for at få de studerende til at tænke over karrieren, mens de studerer.

De studerende er ikke gode nok til at målrette uddannelsen til fremtidens jobmarked.

Det vil SDU lave om på, og torsdag skulle de studerende på universitetet gøres opmærksom på budskabet stop op og tænk - overvej din karriere efter studierne med en såkaldt flash mob.

En flash mob er en event, hvor mange mennesker samles for at udføre en bestemt handling et offentligt sted, og på KarriereCentret tror de på, at det er måden at nå de studerende på.

- Som vejledningscenter har vi fundet ud af, at hvis vi skal nå ud til de studerende, så må vi tage nogle midler i brug som de studerene selv gør brug af. Derfor er vi gået igennem de sociale medier og har skabt en flash mob og har oplevet en enorm begejstring og tilslutning fra de studerende, siger Christian Vester Nielsen, erhvervskonsulent fra KarriereCentret.

Målet er eftertænksomhed

Målet er at få de studerende til at forholde sig kritisk til deres studier, så de bliver bevidste om meningen med deres studier.

- Mange gange så tænker man måske ikke længere end til netop studiet. Vi vil gerne have de studerende til allerede i starten af studiet at tænke over, hvad kan jeg så bruge mit studie til? Hvad vil jeg gerne efterfølgende, og hvorfor er det egentlig, jeg begynder på det her studie, og hvad er der for et job, mit studie kan resultere i at jeg får, siger Christian Vester Nielsen.

Oversigt

    Oversigt