I det fynske folks tjeneste

SDU opretter filial i virtuel verden

Odense, Sønderborg, Kolding, Esbjerg, Slagelse og København er ikke nok for Syddansk Universitet. Nu udvider universitetet i Odense med en afdeling i den virtuelle verden "Second Life", der har 2,5 millioner brugere i verden.

Syddansk Universitet udvider i den virtuelle verden.

En helt ny verden

- Second Life åbner op for en række nye muligheder for at kommunikere med vores brugere. Derfor har vi visioner om, at man skal kunne møde og bruge os på mange forskellige niveauer, siger SDU's it-chef Hans Kruse Christiansen.

Second Life er en verden på nettet, hvor brugerne opretter en identitet og kan både handle og chatte med hinanden. I skrivende stund er over 11.600 brugere online.

Giganterne Coca-cola, Disney, Sony, Reebook og Microsoft er nogle af de virksomheder, der allerede har etableret en virksomhed i Second Life. For eksempel kan man købe en computer i den virtuelle verden og få den sendt hjem til sin egen virkelige adresse.

Har bygget hus

SDU har allerede købt jord og bygget et hus i den virtuelle verden.

Det er univesitetets mening at bruge Second Life miljøet til introduktion til værktøjer, nye studerende skal få kendskab til i den første tid. Miljøet kan i følge it-chefen også kombineres med pod-casting, som SDU allerede benytter.

Også universitetets lærere vil kunne benytte den virtuelle verden til at lære nyt i.