SDU satser stort på at skabe velfærdsteknologi

Med et budget på 190 millioner kroner er et konsortium, der skal forske i velfærdsteknologi, det største i SDU's historie.

Fremtidens velfærd skal måske skabes af robotter, der kan gøre rent, pleje og hjælpe til i de små hjem.

Og den teknologi der skal bruges i den fagre fremtid, får SDU nu mange millioner forskningskroner til et projekt til der skal forske i velfærdsteknologi.

Projektet, der har et budget på ikke mindre end 190 millioner kroner, bliver kaldt Patient@home. En titel, som vel bedste oversættes til 'Patient i eget hjem'.

- Mange lande står over for store udfordringer, fordi deres befolkninger bliver ældre og mere plejekrævende. Der er en stadig stigende efterspørgsel på innovative løsninger inden for plejesektoren, siger SDU's rektor Jens Oddershede.

Virksomheder er også med i projektet

Der er ikke kun SDU, der er med i det nye projekt. Også 29 virksomheder deltager.

Og projektet skal da også skabe nye eksportmuligheder:

- Danmark har allerede et ry for at være nyskabende inden for ældreplejen. Derfor kan det nye forskningskonsortium være med til at bane vejen for helt nye eksportmuligheder for danske virksomheder, siger Oddershede.

Ny ansættelser i hele verden

Virksomhederne bidrager med 78 millioner kroner, Region Syddanmark med 18,7 millioner, mens andre innovations- og forskningspartnere, herunder SDU, skyder 22 millioner kroner ind. Og så får projektet altså 70 millioner kroner fra Det Strategiske Forskningsråd og Rådet for Teknologi og Innovation.

Der skal ansættes 22 forskere. Omkring halvdelen får deres daglige gang på SDU - resten i det store udland. For eksempel på Osaka University i Japan, eller på University of Arizona, der har hjemme i USA.

Oversigt

    Oversigt