I det fynske folks tjeneste

SDU sender studerende ud af landet

Som det første universitet herhjemme vil Syddansk Universitet sende samtlige studerende på et obligatorisk studieophold i udlandet.

Efter sommerferien indfører Syddansk Universitet, at alle studerende på femårige uddannelser skal tilbringe et semester i udlandet.

Det gælder altså både bachelor- og kandidatuddannelser.

Vi vil gerne klæde vores studerende bedst muligt på til det samfund, de skal ud i. Til det hører, at de kan agere i en global verden, og at de kan se deres fag i mere end et dansk perspektiv

Bjarne Graabech Sørensen, prorektor på SDU

-Vi vil gerne klæde vores studerende bedst muligt på til det samfund, de skal ud i. Til det hører, at de kan agere i en global verden, og at de kan se deres fag i mere end et dansk perspektiv, skriver Bjarne Graabech Sørensen, som er prorektor på SDU, i en pressemeddelelse, og han tilføjer:

- Den indsigt får man ikke nødvendigvis, hvis man kun sidder i Danmark og koncentrerer sig om danske forhold.

Han understreger dog, at der ikke bliver tale om tvang. Studerende der ikke vil eller kan læse i udlandet skal til gengæld gennemgå et internationalt semester herhjemme.

Under titlen "Internationalization at home" vil der blive undervist på engelsk, og tilgangen til fagene bliver international, ligesom der vil være internationale studerende på holdet.

- Det vigtige er, at alle vores studerende får et internationalt syn på deres fag. Og vi håber da, at de fleste vil opfatte det som en spændende mulighed, når vi på forhånd melder ud, at vi har et ønske om, at vores studerende rejser ud i et semester, siger Bjarne Graabech Sørensen.

Studerende vælger selv
De studerende kan vælge at tage et ophold på et af de universiteter, som SDU har aftaler med, men de kan også selv tilrettelægge opholdet på betingelse af en godkendelse fra studienævnene på SDU.

Studienævnene kan også hjælpe med at finde det bedst mulige tidspunkt for udlandsopholdet.

Opholdet tæller som et semester, så det giver ikke ekstra studietid, og som udgangspunkt kan de studerende få SU under opholdet.

Læs også Robotindustrien skriger efter veluddannet arbejdskraft

Begejstring hos studerende
Klaus Rose fra bestyrelsen for Syddanske Studerende er begejstret for det ny tiltag:

-Det vil give de studerende et internationalt udsyn, som de senere vil få brug for, fordi vi i fremtiden kommer til at arbejde på kryds og tværs af grænserne, siger Klaus Rose.

Fakta

  • Fra september indfører SDU et internationalt semester for alle, der både gennemfører en bachelor- og en kandidatuddannelse.
  • Semesteret skal som udgangspunkt tilbringes på et universitet i udlandet.
  • Studerende, som ikke ønsker at rejse udenlands, skal i stedet gennemføre et særligt semester på SDU, kaldet ”Internationalization at home”.
  • Det internationale semester gælder for alle uddannelser på SDU.