SDU slår igen rekord i ansøgninger

6.562 unge har i år søgt om at blive optaget på Syddansk Universitet via kvote 2. Det er en fremgang på 21 procent. Størst rift er der om medicin, psykologi, jura og journalistik.

Interessen for SDU's uddannelser har aldrig været større. Sidste år modtog SDU 5.436 kvote 2-ansøgninger og i år er tallet vokset til 6.562 ansøgninger.

Universitet har også oplevet stigning i antallet af unge, der søger SDU som 1. prioritet. I alt 2.270 har ønsket SDU som deres første ønske, og det er en fremgang på 10 procent i forhold til sidste år.

- Det er dejligt, at stigningen fra sidste år fortsætter. Og den helt gode nyhed er, at vi igen i år har fremgang i 1. prioritets-ansøgningerne. Det vidner om, at de unge virkelig vil Syddansk Universitet, siger rektor Jens Oddershede til SDUs hjemmeside.

Den helt store topscorer blandt ansøgningerne er medicin. 1.651 unge har søgt om optagelse på medicinstudiet, mens psykologi, jura og journalistik også får mange ansøgninger.

Kvote 2 er især for unge, hvis karakterer ikke er høje nok til drømmestudiet. Til gengæld har de andre kompetencer/kvalifikationer, der kan fremme deres ansøgning.

Oversigt

    Oversigt