I det fynske folks tjeneste

SDU-studerende går amok til fester

De studerende på Syddansk Universitet i Odense går i mange tilfælde amok, når de holder fest på universitetet. Det koster blandt andet smadrede toiletter, ødelagte skulpturer og væltede blomsterkummer.

De studerende på Syddansk Universtet går amok til festerne.

Universitetets servicechef, Leif Jensen, oplever, at festkulturen blandt de studerende er begyndt at udarte sig i en grad, han ikke har oplevet før. Det siger han til Politiken.

- Vi ser jo kun ødelæggelserne og er ikke selv til stede, men det er vores indtryk, at de studerende drikker mere, end de plejer at gøre, siger han.

Gulve sejlede i opkast

Da 200 journaliststuderende havde holdt afslutningsfest op til sommerferien i år, var væltede blomsterkummer, et smadret handikaptoilet, knuste ruder - og gulve, der sejlede i øl, spiritus og rester af opkast - det syn, der efterfølgende ventede rengøringspersonalet.

- Jeg så selv kantinen efter den omtalte journalistfest, og det var under al kritik: Der var kastet op i krogene, de havde smadret et glasparti med en palle øl, en karm var gået i stykker, og de havde været rundt på universitetet og lavet forskellige former for hærværk og fuldemandsgalestreger, siger Nikolaj Ellekær, næstformand i Syddanske Studerende, som er SDU's største studenterforening.

Et brag af en fest

Han forklarer den megen hærværk sådan her:
- Jeg tror, det er, fordi de studerende bliver yngre og yngre. Nogle starter lige fra gymnasiet, når de er 18 år, og de drikker simpelthen for meget. Der bliver gået til stålet, folk drikker hjemmefra og er allerede plakatstive, når de kommer ud på universitetet, siger han til Politiken.

Under et "brag af en fest", som den efterfølgende blev omtalt på Det Sundhedsvidenskabelige Fakultets hjemmeside, blev to gipsskulpturer, der var udlånt af en billedhugger, uigenkaldeligt smadret.
- Det vil vi betegne som det rene hærværk, og det er også blevet anmeldt til politiet, siger Leif Jensen.