I det fynske folks tjeneste

SDU-studerende lavede fup-kursus

En fynsk studerende har fuppet en lang række mennesker. Manden har tilsyneladende haft flere identiteter, og har narret penge fra studerende med et tvivlsomt kursus. Nu er han sigtet for bedrageri.

02:37

00:59

En fynsk studerende har fuppet en lang række mennesker. Manden har tilsyneladende haft flere identiteter, og har narret penge fra studerende med et tvivlsomt kursus. Nu er han sigtet for bedrageri.

1 af 3

Sagens hovedperson kalder sig Leonardo Giovanni og er deltidsstuderende i jura på Syddansk Universitet i Odense.

I juni afholdt han et kursus i strafferet i Odense for studerende. Kurset kostede 700 kroner, og en af deltagerne var Marie-Louise Uglebjerg.

- Jeg syntes, det er utroligt, at man udnytter studerende, der står og gerne vil have hjælp til en eksamen, siger Marie-Louise Uglebjerg-Hansen, der er jurastuderende på SDU.

Kursus i Østjylland

Forrige weekend var Leonardo Giovanni i Århus for at afholde privatkursus i strafferet for 89 jurastuderende, der havde tilmeldt sig via Facebook.

Ifølge oplægget skulle underviseren være en erfaren fuldmægtig fra Østre Landret ved navn Dan Parwani, der dog blev forhindret i at møde op.

Men TV 2/Østjylland kunne afsløre, at Dan Parwani slet ikke eksisterer, og afløseren Leonardo Giovanni er heller ikke britisk læge, som han udgav sig for at være.

Optrådte som super-studerende i TV2 Nyhederne

Leonardo Giovanni nævnte på kurset, at han for nylig havde været i TV 2 Nyhederne som en såkaldt superstuderende, der både læste medicin og jura og samtidig tog en PH.d. Det var korrekt.

Men få dage efter at tv-indslaget var bragt måtte TV2 komme med en beklagelse.

Firma blev snydt

Leonardo Giovanni snød de studerende i Odense som underviser ansat af firmaet Aspiri fra København. Her føler firmaet sig osse snydt.

Forud for jurakurset i Odense havde fynboen vist Aspiri dokumenter fra både Københavns Universitet og SDU, der beviste, at han var så dygtig, som han hævdede.

Samlet tjente Leonardo Giovanni 26.000 kroner på kurset. Nu har politiet sigtet ham for bedrageri.