I det fynske folks tjeneste

SDU vil spare på energien

Syddansk Universitet vil investere 26 millioner for at spare på energien.

Universitetet investerer 26 millioner kroner i energiforbedringer. Det er meningen, at pengene skal være tjent hjem på syv år.

Syddansk Universitet har besluttet at investere 26 millioner krone i forbedringer, der skal nedsætte universitetets energiforbrug og gavne miljøet. Det er målet at skære syv procent af det årlige energiforbrug på Campus Odense, der årligt betaler over 25 millioner kroner i forbrugsafgifter.

- Vi er en af Fyns største arbejdspladser, alene her på Campusvej i Odense er der 15.000 studerende og medarbejdere. Og vi vil gerne som regional storforbruger vise ansvarlighed over for både økonomien og miljøet, så nu sætter vi fuld skrue på, siger bygningschef Søren Hesseldahl.

Den største gevinst skal hentes på lysarmaturer og ventilationsanlæg, som i løbet af de næste par år enten vil blive ombygget eller skiftet ud, så de bruger mindre strøm. Det skal samtidig skabe et bedre indeklima i mange undervisningslokaler.

Ud over det sætter skolen et solcelleanlæg op, der forventes at producere 106.000 kilowatt-timer om året, eller hvad der nogenlunde svarer til det årlige forbrug for tyve almindelige husstande.

- Campus Odense har mange tusinde kvadratmeter fladt tag, hvor der kan etableres solcelleanlæg, så derfor er det vigtigt for os også at få erfaringer på dette område, siger Søren Hesseldahl.

Der vil i følge universitetet blive sat gang i millioninvesteringerne i løbet af få uger. Det er meningen, at pengene skal være tjent hjem efter syv år med energibesparelser.

Ved du noget? Så send os et tip