I det fynske folks tjeneste

Se de vilde billeder: Tonstunge bisonokser spæner over fynsk mark

Op mod 100 bisonokser fra Europas største bisonfarm, Ditlevsdal Bison Farm, flyttes torsdag eftermiddag til nye græsområder i Morud.

00:22

Enorme bisonokser tonser over den fynske prærie ved Europas største bisonfarm, Ditlevsdal Bison Farm, i Morud. Med friskt, grønt græs forude er der noget at spæne for. 

Læs også Krybdyr må godt: Bisonfarm fik nej til motorvejskilte

Torsdag flyttes en flok på omkring 100 bisonokser til et fem hektar stort område. Flyttebilen er pakket af bisonfarmens indehaver, Niels Henrik Ove, og flytningen skyldes blandt andet, at bisonokserne skal have friske græsningsmuligheder under klovene. 

- Vi satser på, at de skal gå her de næste 14 dage, og så flytter vi dem igen. De græsser det rimelig hurtigt af, forklarer Niels Henrik Ove.

Farmen består af cirka 400 bisonokser af racen amerikansk bison, der fornøjer sig på i alt 120 hektar. De store dyr vejer mellem 300 og 1.000 kilo og kan nå en længde på tre en halv meter.

Hen over sommeren kan gæster på bisonfarmen komme helt tæt på de tonstunge dyr under guidede safarier rundt på den fynske prærie, og nu hvor dyrene er flyttet til et område på færre hektar, er der ekstragode chancer for at få øje på bisonerne. 

00:46

Bisonernes flyttedag set fra oven.

Luk video

 

Læs også Frostvejret glæder bisonfarmen

00:34

Kom med ud at køre i den buldrende flyttevogn med 100 tonstunge bisonokser lige i hælene. 

Luk video