Prøv det selv: Den lille havfrue bliver levende i skolerne

Odenses folkeskoler får nye bøger, der kombinerer klassiske H.C. Andersen-eventyr med virtuelle 3D-effekter.

I bunden af artiklen kan du selv scanne og opleve eventyret med Den Lille Havfrue med din telefon eller tablet.

I Odenses folkeskoler plasker Den Lille Havfrue bogstavelig talt rundt i helt nye bøger.

Det er virksomheden Books & Magic, der vækker det gamle H.C. Andersen eventyr til live. De udvikler bøger, der kombinerer de klassiske eventyr med endnu mere magi og trylleri, end hr. Andersen selv kunne, med den såkaldte augmented reality-teknologi (AR).

Augmented reality

Books & Magic overrækker 1.000 eksemplarer af bogen om Den lille havfrue til H.C. Andersen Fonden, der videregiver bøgerne til Odenses Folkeskoler, og ejeren af Books & Magic, Mark Folkenberg, afslører, at der er flere eventyr på vej.

- Vi tror på, at AR kan skabe en magisk oplevelse, som fremmer lysten til at læse og lære, hvilket skoleeleverne forhåbentlig også vil opleve. Vores næste udgivelse bliver Fyrtøjet, så vi er meget begejstrede for H.C. Andersen. Derfor vil vi gerne give noget tilbage til hans fødeby, siger Mark Folkenberg.

Bøger til alle skoler

På Munkebjergskolen er ni-årige Khalid Ala Adad fra 3.C en af de første elever, der får fingrene i den eventyrlige bog.

- Den her bog kan mange ting. Det er bare sådan rent ægte magi, lyder det overvældende fra ham.

Samtlige kommunale folkeskoler i Odense får et sæt af de eventyrlige bøger, og rådkvinde for børn og unge Susanne Crawley Larsen (R) glæder sig over, at skolerne får mulighed for at kombinere H.C. Andersen og moderne teknologi i undervisningen.

- I eventyrets by gør vi en dyd ud af sprog, lige fra børnene er helt små. Vi ved, at børn lærer på mange forskellige måder, og vi ved også, hvor betydningsfuld børns læsefærdigheder er for deres videre færd i livet, og når de skal erobre verden. Jeg håber, at det digitale kan motivere endnu flere til at læse, siger hun.

Det er dog ikke helt nemt sådan at have magi mellem fingre for første gang. Til gengæld er ni-årige Rebecca Halmberg klar til at gå ombord i lektierne med fornyet energi.

- Det var lidt svært i starten at finde ud af, hvad man skulle gøre, men man får mere lyst til at læse og lave sine lektier, fortæller hun.

Se det selv

Du har selv mulighed for at opleve magien på din smartphone eller tablet.

Den allerbedste oplevelse får du, hvis du åbner artiklen med din tablet eller computer og scanner billedet nedenfor med din smartphone. På den måde vil tabletten ligne den bog, eleverne i Odenses folkeskoler får udleveret. Du kan dog stadig fornemme oplevelsen, hvis du scanner billedet fra din computer. Så skal du blot tippe din telefon en smule, så du får 3D-effekten med.

Inden du går i gang med at scanne, skal du downloade app'en "Den lille havfrue: En magisk augmented reality" til iPhone eller til Android. Derefter holder du blot telefonen eller tabletten op foran billedet. 

Scan forsiden og oplev Den lille havfrue i 3D
Scan forsiden og oplev Den lille havfrue i 3D
Foto: Books & Magic

 

Oversigt

    Oversigt