I det fynske folks tjeneste

Se hvordan det går på Asylcenter Strandvænget

For en måned siden blev Strandvænget i Nyborg omdannet til Asylcenter. Hvordan går det? TV 2/FYN gør status.

03:07

For godt en måned siden gjorde Integrationsministeren for første gang brug af nødretsloven og omdannede den tidligere døgninstitution Strandvænget i Nyborg til asylcenter.

Det skabte voldsom debat i byen og mange protesterede over beslutningen. Den 9. december flyttede de første beboere ind og her godt en måned senere er centret nu næsten fyldt med 454 asylansøgere.

En af de familier, der har boet på asylcentret i Nyborg den sidste måned er Ægeparret Atiq og Zahra Amiri. De drømmer om at kunne blive i Danmark.

- Vi vil gerne starte et nyt liv, et roligt liv, hvor vi ikke skal leve i frygt. Hvor vi ikke skal leve med uroligheder eller være bekymrede, Siger Zahra Amiri.

Med tag over hovedet er næste skrift for asylansøgerne at få en hver dag igang og blive aktivieret.

- Næste fase er så at vi skal tage fat iat de voksne bliver undervist og at da børnene kommer ind i børnehave- og skoleregi og vi får skabt nogle fritidsaktiviteter på selve centret, siger Ulrik Pihl centerleder på asylcenter Holmegaard.

Asylansøgerene kommer i gennemsnit til at bo fem måneder på centret, inden de skal videre i systemet - alt afhængigt af om de får opholdstilladelse eller ej. 

Asylansøgere på strandvænget

*Der bor lige nu 454 asylansøgere på Strandvænget. 
*Der er 197 børn og 257 voksne. 
*De største grupper kommer fra Syrien, så er der flere statsløse - den trediestørste gruppe er iranere, mens den fjerdestørste gruppe på asylcenteret kommer fra Afghanistan: