Se kortet: Fynske vandværker finder gift i drikkevandet

I Middelfart Kommune er der igen fundet gift i drikkevandet, og sprøjtemiddel er igen synderen.

- Ups, vi har fundet gift i den seneste vandprøve.

Sådan skriver Vejlby Fed Vandværk på sin hjemmeside. Dermed slutter vandværket i Middelfart Kommune sig til en efterhånden lang liste over fynske vandværker, hvor der har i løbet af de seneste to måneder har været problemer med drikkevandet. 

På kortet herunder kan du få et overblik over, hvilke fynske vandværker der er på listen (kortet opdateres løbende).

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Vejlby Fed Vandværk har i forbindelse med en ekstra måling af vandkvaliteten fundet en mindre overskridelse af grænseværdien for pesticidet desphenyl-chloridazon i den ene af vandværkets to boringer.

- Vandet fra den berørte boring er midlertidigt stoppet, og vandkvaliteten følges, siger Egon Sørensen, der er formand for Vejlby Fed Vandværk.

- Den anden boring er også testet, men er fundet ren.

Vejlby Fed Vandværk understreger, at vandet i hanerne kan drikkes som normalt, og myndighederne har ikke vurderet, at der er sundhedsfare ved stoffet i så små mængder.

Som det også fremgår af kortet, er også Staurbyskov Vandværk ramt af problemer. Her har vandværket været nødt til at lukke helt ned for driften. 

Desphenyl-chloridazon er et sprøjtemiddel, der fra 1964-1996 i Danmark blev brugt som ukrudtsbekæmpelse ved dyrkning af roer, rødbeder og løg.

Stoffet blev forbudt at bruge i Danmark i 1996. Stoffet er dog fortsat godkendt til brug i en række EU-lande.

Oversigt

    Oversigt