Se ruten her: Bevaringsværdige skibe flyder forbi Fyn

Klokken 9.30 mandag sejlede de bevaringsværdige skibe fra Nyborg. Kursen er først Kerteminde og dernæst Fyn rundt. I Kerteminde venter 64 nyudråbte ambassadører.

Salutten er lydt, og omkring 35 bevaringsværdige sejlskibe er stævnet ud fra Nyborg Havn mandag morgen. 

De deltager alle i kapsejladsen "Fyn Rundt for Bevaringsværdige Skibe", og når de sejler til og fra de fynske havne, venter der tilskuerne på havnekajen et særdeles spektakulært syn. Det er nemlig kun aldeles velbevarede sejlskibe, der deltager i sejladsen. 

Mandag er kursen sat og første indsejling sker i Kerteminde. I løbet af eftermiddagen flyder de store skibe ind i havnen.

Her venter blandt andre borgmester Hans Luunbjerg (V), turistchef Dorte Frandsen og flere af i alt 64 nyudnævnte ambassadører for 'Kerteminde Haven ved Havet'.

I forbindelse med kapsejladsen har Kerteminde Kommune fundet de 64 ambassadører, der alle er blevet anbefalet af minimum to personer. De er alle blevet udpeget, fordi de har vist sig særligt værdige.

I en pressemeddelelse skriver Kerteminde Kommune, at de "alle har udvist en utrættelig indsat for, viden om og kærlighed til 'Kerteminde Haven ved Havet'". 

Når de velbevarede skibe lægger til kaj i Kerteminde overrækkes ambassadørnålen til byens nye ambassadører.

Tirsdag morgen sætter de store træskibe igen sejl og stævner ud mod resten af øen. Fyn Rundt for Bevaringsværdige Skibe slutter fredag i denne uge i Svendborg.

Du kan se hele ruten og cirkatider for ankomst og afgang fra de fynske havne i kortet herunder.

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Kan du ikke se kortet? Klik her

Du kan se hele det samlede program for kapsejladsen her. 

 

 

Oversigt

    Oversigt