Se skeletter blive gravet frem

Kom og få en oplevelse med arkæologerne på lørdag, når de graver i fortiden omkring Albani Torv i Odense.

Skeletterne vælter op af jorden ved Albani Torv i Odense. Og det gør de i så stort et antal, at det overrasker arkæologerne.

Skelletterne stammer fra en kirkegaard, der blev nedlagt for 500 år siden. På lørdag er der mulighed for at følge arkæologernes arbejde, når de inviterer til Åbent hus kl. 10-13.

Foran Albani kirke graver arkæologerne fra Odense Bys Museer først og fremmest skeletter op lige nu, fordi udgravningsteltet står over den østligste del af den gamle Albani kirkes kirkegård. 

Det er i forbindelse med omlægningen af Thomas B. Thriges Gade i Odense, at arkæologerne har fået mulighed for at grave i historien. Arbejdet fortsætter indtil udgangen af 2016.

Indtil videre har de fundet ca. 200 begravelser fra middelalderen cirka år 1100-1350.

Kun ca. 70 cm under kørebanen begyndte de første grave at dukke frem af jorden. I gravene findes velbevarede skeletter af både børn, unge og voksne.

De fleste af de døde har været begravet i simple kister eller blot svøbt i ligklæder, som for længst er formuldet. Nogle grave skiller sig dog ud med kister, der er opbygget af teglsten, eller ved at der er lagt natursten ned omkring den begravede.

 

Skeletterne vælter op af jorden

 

 

 

Oversigt

    Oversigt