Se videoen: Her retter borgmester voldsom kritik af Black Army

Black Army ”tæsker hjemløse”, ”styrer brutalt narkomarkedet” og ”har blod på hænderne”, lyder skarp kritik fra Peter Rahbæk Juel.

Bandesituationen i Odense har fået Fyns Politi til at opgradere sikkerheden omkring Odenses borgmester, Peter Rahbæk Juel (S).

Det sker i forlængelse af en episode i sidste uge, hvor borgmesteren blev intimideret af en gruppe fra Black Army på en tankstation på Nyborgvej i Odense, hvor han nægtede at give hånd til gruppens medlemmer. I et interview med TV 2/FYN rettede borgmesteren i den forbindelse en skarp kritik af Black Army.  

- De fortjener ikke at få hånden. De lever af at tæske hjemløse, og de lever af at afpresse butikker. De styrer brutalt narkomarkedet. De har blod på hænderne, sagde Peter Rahbæk Juel i sidste uge.

Lever af feje metoder

Episoden fandt sted efter et interview med TV 2, og dagen efter blev den anmeldt til politiet, som nu har øget sikkerheden omkring Odenses borgmester. Episoden opstod, efter borgmesteren gennem flere uger har været en markant figur i debatten omkring kriminelle bander.

- De lever af feje metoder. Jo mere vi kan kaste lys over deres lyssky virksomheder, desto mere træls bliver livet for banderne, fortalte Peter Rahbæk Juel, der nægtede at give dem hånden.

quote De lever af at tæske hjemløse.

Peter Rahbæk Juel

- Jeg kan ikke, som den, der står i spidsen for byrådet og er folkevalgt, stå og give sådan en forsmået omgang kriminelle hånden, lød det fra borgmesteren.

Sikkerheden omkring Peter Rahbæk Juel er midlertidig.

- Fyns Politi har besluttet midlertidigt at opgradere sikkerheden omkring Odenses borgmester, Peter Rahbæk Juel. Baggrunden er dels den aktuelle bandesituation i Odense, og dels at borgmesteren torsdag aften i sidste uge blev intimideret af en gruppe fra Black Army på en tankstation på Nyborgvej i Odense – en helt uacceptabel adfærd, siger chefpolitiinspektør Lars Bræmhøj fra Fyns Politi. 

Oversigt

    Oversigt