I det fynske folks tjeneste

Seeberg: Regeringen slækker på klimaambitionerne

Tidligere formand for Verdensnaturfonden, Gitte Seeberg, kritiserede regeringen for at slække på Danmarks ambitioner på klimaområdet, da hun og klimaminister Lars Chr. Lilleholt stødte sammen i debat på Det Fynske Folkemøde.

01:07

Blandt andet bekymrer det Gitte Seeberg, at regringen har fjernet den såkaldte PSO-afgift, der blev indført af den tidligere regering til at financiere klimaindsatsen.

- Danmark har altid været i front på klimaområdet - også erhvervsmæssigt, og vi har tjent mange penge på det. Det har krævet store investeringer, og det skal fortsætte, hvis vi vil beholde den førerposition, sagde hun.

Det fik Lars Chr. Lilleholt op i det røde felt:

- Danmark er helt helt i front. Vi er blandt de to - tre lande i EU, der har de største forpligtelser, og vi er det land, der er nået allerlængst. Så jeg må sige, at du nogle gange prøver på at grave Danmark lidt ned på det her område. Jeg kan bar ikke genkende det med, at vi skulle have slækket på ambitionerne, sagde han.

Gitte Seeberg svarede:

- Danmark gør det stadig godt, men vi skal gøre det endnu bedre, hvis vi også vil have førerposition i vores erhvervsliv.