Sehr gut: Hans har bygget svinestalden om - tyskerne booker løs

Flere tyskere finder vej til Fyn som turister. Og når de besøger Kerteminde, kan de flytte ind i Hans Andersens gamle svinestald, der nu er lavet om til ferielejligheder med spa, sorte lædermøbler og kunst på væggen.

Der er godt nyt for fynsk turisme. Danmark kommer til at slå rekord for udenlandske overnatninger i 2017.

Sådan lyder det i en prognose fra VisitDenmark, der spår omsætning i milliardklassen for dansk turisme i år.

quote Vores natur er unik. Og så er det hele så nemt her. Vi har tryghed her. Der eksploderer ikke lige en vejsidebombe her

Hans Andersen, indehaver af Kerteminde Byferie

Det skyldes især andelen af tyske turister, der vælger at rejse nordpå, når ferien melder sig.

Tal fra Destination Fyn Klyngen viser en stigning på 21 procent for tyske turisters overnatning i Danmark over de seneste tre år.

I Kerteminde er Hans Andersen klar til at tage imod tyske turister. 

- Vi har mærket en meget større interesse. Vi har fået flere henvendelser og flere bookinger, end vi plejer, siger Hans Andersen, der driver Kerteminde Byferie i udkanten af byen. 

Den gamle svinestald er nu blevet lavet om til ferielejligheder, da Hans Andersen skiftede fra svinebonde til turistkonge.

- Der var mange ting, der gjorde det. Men en af tingene var, at vi lå perfekt. Vi ligger 700 meter fra Nordstranden, og vi ligger to kilometer fra centrum og havet, så placeringen har været afgørende. Men det var også lidt af et tilfælde, indrømmer Hans Andersen. 

Han har en klar ide om, hvorfor Fyn og Kerteminde er populære blandt tyskere. 

- Vores natur er unik. Og så er det hele så nemt her. Vi har tryghed her. Der eksploderer ikke lige en vejsidebombe her, fortæller Hans Andersen. 

Tyskere er ikke til plastik-fantastik
Destination Fyn Klyngen er klar til at arbejde for at få flere turister til øen.

- Der er et kæmpe potentiale med 80 millioner mennesker i Tyskland. Vi har allerede mange tyskere, men vi vil gerne have flere til Fyn, siger marketingmanager Sandra Neelmeyer fra Destiantion Fyn Klyngen.

Ifølge Sandra Neelmeyer betyder sikkerheden en del for tyskerne. Men tyskerne er også glade for naturen i Danmark og på Fyn. 

- Det er helt klart stranden og naturen, der trækker. De elsker det autentiske og ægte. Tyskere er ikke til plastik-fantastik. 

Den typiske tyske turist er en familie med to børn, der kører til Fyn i egen bil og booker et sommerhus eller bor på en campingplads. Men den senere tid er der også sket en stigning i bookninger af hotelophold, lyder det fra Sandra Neelmeyer. 

 

Oversigt

    Oversigt