Sejlende Sommer - opskrifter

-

-

Opskrifter fra Sejlende Sommers besøg i Assens d. 28/6:

Grillet Willemoes marineret kalvetyksteg  
Ingredienser:
1 kg. Kalvetyksteg
1 fl. Willemoes Strong Lager
1 hel Chili uden kerner
25 g. Summerbird mørk chokolade  67 %
15 g. Frisk hakket ingefær
1 sp. Salt
1 sp. Sukker
1 sp. Grov peber
2 dl. Oliven olie  

Tilberedning:
Kalvetyksteg afpareres og ligges i marinaden, bestående af oliven olie, Willemoes Strong Lager, hakket Summerbird chokolade, hakket ingefær og chili, tilsmagt med salt, peber og sukker.
Marineres meget gerne i 24 timer ved 5 grader.
Steges på grill under låg i ca. 25 min.  

Nye grillet fynske kartofler  
Ingredienser:
1 kg. Nye fynske kartofler
100 g. friske fynske asparges
100 g. friske sommer gulerødder
2 fed hvidløg
½ dl. oliven olie
¼ dl. frisk presset citron saft skal af 1 citron
salt & peber
50 g. cherry tomater    

Tilberedning:
Kartoflerne skrabes, og koges i ca. 12 min. tages op og dryppes godt af. Aspargs og gulerøddersamt tomater skæres i passende stykker, vendes sammen med hvidløg og skal + saft af citron samt olie, ligges her efter på sølvpapir og hjørnerne trækkes op over kartoflerne så det danner en pose. Grilles ca. 15 min. på grill under låg.     

Kødet tages af varmen og trækker i ca. 15 min, uden dække.
Det serveres på et fad med kartofler poserne åben og kødet som er skåret i skiver, og anrettes med frisk pesto.        

TV2 /FYN ønsker VELBEKOMME

Oversigt

    Oversigt