I det fynske folks tjeneste

Sejlercamp i Oure skyder kraftcenter i gang

Nordisk samarbejde skal på sigt skabe resultater for sejlerne og øge kendskabet til Laser Jollen. Første camp foregår i Oure.

Sejlkraftcenter i Oure skydes i gang i disse dage.

Nordisk samarbejde trækker elitesejlere fra Danmark, Sverige, Norge og Finland til træninscamp i Oure.

24 elitesejlere i laserjollen troppede tirsdag op i Oure til seks dages intensiv træning i sejlkraftcenteret i Oure. Sejlerne kommer fra Danmark, Sverige, Norge og Finland.

Træningscampen er led i et nordisk samarbejde der på sigt skal skabe bedre resultater og på den måde øge kendskabet til Laser Jollen.

- Laser Jollen er på verdensplan den mest benyttede jolle, hvorfor det er naturligt at sætte fokus på netop den jolletype, siger Per Baagøe, landstræner.

Per Baagøe er også ansat i sejlkraftcentret. Han deltager i træningscampen som træner for specielt de danske sejlere. De øvrige lande stiller ligeledes med en træner.

Per Baagøe venter sig meget af det nye nordiske samarbejde omkring Laser jollen.

- Det er første gang vi for alvor skal udnytte at vi er blevet et kraftcenter, hvilket naturligvis forpligtiger. Vi har i Oure faciliteterne og ekspertisen, siger han.

Der vil i de kommende måneder være træning i de øvrige lande. Den træning, der skulle foregå i Finland, er dog flyttet til Spanien, da vejrforholdene nordpå ikke tillader træning på det tidspunkt.

Talentudvikling og nye metoder

De to første Team Danmark-godkendte kraftcentre ligger i Oure og Kaløvig

Kraftcentrene er en central brik i den fremtidige talentudvikling og udvikling af ny viden og træningsmetoder i dansk sejlsport

Udover de to Team Danmark godkendte kraftcentre, har Dansk Sejlunion også oprettet egne kraftcentre i Ålborg, Fredericia, Horsens, Kerteminde og Rungsted.

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.