I det fynske folks tjeneste

Sejlere sniger sig uden om promillegrænsen

Danske speedbådsejere kan nemt snige sig uden om promillegrænserne og stikke til søs med en kæp i øret. Der er nemlig huller i reglerne.

Hvornår er båden en speedbåd

Sidste år blev der indført en grænse på 0,5 promille for speedbåde for at forhindre fulde folk til søs. Men nu viser det sig, at der et hul i reglerne.

Det er nemlig uklart, hvornår en båd kan kaldes en speedbåd. Det er ikke farten, men længden på båden og motorens størrelse, der afgør om en båd er defineret som en speedbåd. Det betyder, at selvom en båd kan sejle om mod 50 km/t, så er den ikke nødvendigvis en speedbåd, og så behøver man ikke et førerbevis for at sejle båden. Og når man ikke behøver et førerbevis, så gælder promillegrænsen heller ikke.

Fyns Politi i Svendborg er irriteret over reglerne. Det gør politiets arbejde mere besværligt, siger vicepolitikommisær Palle Petersen til URBAN.

- Jeg mener helt klart, der bør være en fast promillegrænse, der gælder alle motorbåde og speedbåde. Det vil spare ressourcer både hos politiet og i sagsbehandlingen, siger Palle Petersen til avisen.

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.