I det fynske folks tjeneste

Sejr for støjplagede odenseanere

Det sidste jord bliver lagt på støjvolden i dag

En gruppe beboere fra Søparken i den sydlige del af Odense jubler. De har kæmpet i mange år for at få forbedret en støjvold ved motorvejen - nu er det endelig lykkedes.

Øget belastning

Beboerne er naboer til den fynske motorvej. Trafikbelastningen på motorvejen er øget kraftigt siden den blev indviet i 70érne - til stor gene for beboerne.

Den oprindelige støjvold var ikke høj nok til at skærme ordentligt for bilstøjen. Derfor har beboerne i mange år kæmpet for at få forhøjet støjvolden med to meter. Det ønske har de nu endelig fået indfriet.

- Det er kulminationen på 20 års kamp. Det er frugten af et benhårdt arbejde i grundejerforeningen, siger Erling Lund Hansen, der er formand for støjgruppen og som har været med hele sagen igennem.

Alliance skabte resultat

Beboerne i Søparken kæmpede i mange år alene for støjvolden, men i 2002 allierede de sig med ni andre grundejerforeninger langs motorvejen.

Beboerne har selv udarbejdet projektet sammen med myndighederne og deltager også selv i financieringen af støjvolden.  

Støjvolden blev færdig mandag - og beboerne kan altså glæde sig over at slippe for den irriterende lyd af omkring 40.000 biler i døgnet.

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.