Sejr for støjplagede odenseanere

En gruppe beboere fra Søparken i den sydlige del af Odense jubler. De har kæmpet i mange år for at få forbedret en støjvold ved motorvejen - nu er det endelig lykkedes.

Øget belastning

Beboerne er naboer til den fynske motorvej. Trafikbelastningen på motorvejen er øget kraftigt siden den blev indviet i 70érne - til stor gene for beboerne.

Den oprindelige støjvold var ikke høj nok til at skærme ordentligt for bilstøjen. Derfor har beboerne i mange år kæmpet for at få forhøjet støjvolden med to meter. Det ønske har de nu endelig fået indfriet.

- Det er kulminationen på 20 års kamp. Det er frugten af et benhårdt arbejde i grundejerforeningen, siger Erling Lund Hansen, der er formand for støjgruppen og som har været med hele sagen igennem.

Alliance skabte resultat

Beboerne i Søparken kæmpede i mange år alene for støjvolden, men i 2002 allierede de sig med ni andre grundejerforeninger langs motorvejen.

Beboerne har selv udarbejdet projektet sammen med myndighederne og deltager også selv i financieringen af støjvolden.  

Støjvolden blev færdig mandag - og beboerne kan altså glæde sig over at slippe for den irriterende lyd af omkring 40.000 biler i døgnet.

Oversigt

    Oversigt