I det fynske folks tjeneste

Sejr til fynsk ultraløber

222 kilometer, temperatur udsving på 50 grader og løb i 5.500 meter højde - den udfordring klarede Michael Nielsen i rekordtid på 36 timer og 36 minutter.

- At vinde verdens højeste ultraløb - det kan jeg leve højt på i lang tid, siger Michael Nielsen.

Verdens højeste Ultraløb 'The High' i Indien har fået en fynsk vinder. Og selv om det snart er en uge siden, at Michael Nielsen løb over målstregen, kan det stadig mærkes i kroppen.

- Jeg er træt i øjeblikket, og jeg har været rigtig træt, siger Michael Nielsen, og fortæller, hvordan det var at have overstået 222 kilometer i op til 5.500 meter højde.

- Det var en befrielse, da jeg kom i mål. Det var; yes, nu er jeg færdig med at flytte kroppen. Det var en fed fornemmelse, men den fornemmelse havde jeg allerede da jeg kunne se, at jeg var 15 km foran nummer to, fortæller Michael Nielsen, som vandt løbet i suveræn stil.

Michael Nielsen har løbet adskillige maratons, så da kammeraten Kim Rasmussen foreslog at de sammen skulle tage til Himalaya og løbe ultraløbet, kunne Michael Nielsen ikke sige nej. Den sidste halvanden måned har han derfor trænet mellem tre og fire timer hver dag efter arbejde for at forberede sig til løbet.

Højden og hovedet var det sværeste

Selv om 222 kilometer kan lyde som en uoverkommelig strækning for de fleste, så var det højden, som var den største udfordring.

- Det er ikke kun formen der tæller, for 70-80 procent af løbet foregår i hovedet, så det var ikke længden der var udfordringen, men mere højden og hovedet. Jeg havde en løbe-gå-taktik, hvor jeg løb en kilometer og gik 100 meter, så det gælder om at dele løbet ned i små bidder, fortæller Michael Nielsen.

Højdemeter som 5.500 betød også, at det var svært for løberne at spise, og iltprocenten svarer til, at der kun er 33 procent ilt af, hvad der er i Danmark. Derfor snørede maven sig sammen, når den skulle fyldes med mad og drikke.

- Det føltes som at bliver slået i maven, fordi det kræver ilt at omsætte. Så jeg var nødt til at sætte mig ned på en stol og holde en pause, mens jeg spiste.

Klar til nye udfordringer

Selv om ultraløbet stadig sidder i benene, så hviler Michael Nielsen sig ikke lang tid. På søndag deltager han i Danmarksmesterskaberne på distancen 100 kilometer.

Du kan læse mere om ultraløbet på facebookgruppen 'The high India team hjulben på tour'. Her kan du også læse, hvordan turen til Himalaya ikke kun handlede om løb, men de to løbere kombinerede højdetræning og sightseeing.

Ved du noget? Så send os et tip