Sejrsfest med fællessang, balloner og droner

Folkeskolen i Allested-Vejle var længe i farezonen for at blive lukket, men blev i juni reddet på målstregen. Mandag blev kampen for skolen fejret sammen med alle eleverne.

Faaborg-Midtfyn Kommune fremlagde i september sidste år planer om en ny skolestruktur, der ville betyde lukning af i alt fem folkeskoler i kommunen.

Men blandt andet takket være kamp og sammenhold i lokalsamfundene blev skoleplanen taget af bordet, og sammen med de fire andre skoler overlevede skolen i Allested Vejle.

1108 allested1

Mandag var der første skoledag på Allested-Vejle Skole, og her blev skolens overlevelse fejret. Den nydannede aktionsgruppe Allested-Vejle havde inviteret samtlige beboere i kommunen til morgenmad på skolen.

- Vi fejrer ikke bare at skolen er reddet, men vi kæmper stadig for flere samlingspunkter i vores lokalområde. Vi har lært at det kan betale sig at stå sammen, og vi kan godt lide at være sammen, siger Elisabeth Dreier fra aktionsgruppen Allested-Vejle.

Sammen med elever, lærere og Hanne Bramsen og Jesper Buhl fra Den Fynske Opera blev der sunget fællessange, og alle festdeltagerne dannede en menneskekæde om skolen for at symbolisere at borgerne i byen står sammen om skolen og byen.

1108 allested2

Børnene fik ballondyr og 200 balloner blev sendt afsted ud over Allested-Vejle og samtidig filmede en privat drone menneskehavet og de flyvende balloner.

- Vi vil gerne udfordre Faaborg-Midtfyn Kommune, så alle udviklingsplaner ikke bare går uden om Gammel Broby, siger Elisabeth Dreier.

Oversigt

    Oversigt