I det fynske folks tjeneste

Sekretær blev fyret for at åbne brev

En sekretær hos et el-installatørfirma i Middelfart har fået 95.000 kroner i erstatning, fordi hun blev fyret efter at have åbnet et brev til chefen. Fyringen var ubegrundet fastslår Retten i Middelfart.

-

En sekretær hos et el-installatørfirma i Middelfart har fået 95.000 kroner i erstatning, fordi hun blev fyret efter at have åbnet et brev til chefen.  Det skriver NETmagasinet HK.

Den unge kvinde havde fået instrukter på at åbne alle breve - på nær dem hvor der stod personligt eller fortroligt uden på. Derfor passede hun blot sit job, da hun i april sidste år åbnede et brev til chefen fra en advokat, hvor der blev omtalt en anden bortvisningssag.

Da den unge sekretær havde åbnet brevet nævnte hun brevets indhold for en kollega. I det samme blev kollegaen kaldt ind til chefen, da det var ham der var blevet bortvist, og kort efter blev sekretæren selv bortvist og fyret med den begrundelse, fordi hun havde åbnet brevet og talt om det.

Men nu har retten i Middelfart kendt bortvisningen urimelig og tildelt kvinden en erstatning på 95.000 kroner. Retten slår fast, at kvinden blot passede sit arbejde, og hun optrådte derfor ikke illoyalt, da hun åbnede brevet.

- Selv om hun fik 100 procent ret af dommeren, er læren, at man altid skal sørge for at have klare aftaler med sin arbejdsgiver om sine kompetencer og arbejdsopgaver. Så meget som muligt skal være skrevet ind i ansættelseskontrakten, siger faglig sekretær hos HK, Gert Christensen.

Kvinden har været meget påvirket af fyringen og stadig ikke fundet et andet job.