Seks børn smittet med leverbetændelse på sygehus

Seks børn er blevet smittet med leverbetændelse på børneafdelingen på Odense Universitetshospital.

-

Seks børn er blevet smittet med leverbetændelse på børneafdelingen på Odense Universitetshospital.

Den 24. april kom det frem, at tre børn under deres indlæggelse var blevet smittet med leverbetændelse, hepatitis B. Siden er omkring 130 børn, der kunne være i farezonen, blevet undersøgt, og onsdag gjorde hospitalet status over, hvor smitten kom fra og hvordan den blev overført til andre børn. Samtidig blev det slået fast, at antallet af smittede er seks og ikke tre.

Smittet af blodprøver
\"Vi ved nu med sikkerhed, at smitten kommer fra en dreng, der var indlagt i begyndelsen af 2001. Den er sandsynligvis overført i forbindelse med afdelingens håndtering af blodprøver i medicinstuen. I vores efterforskning har vi konstateret, at man i Børneafdelingen har håndteret blodprøver for tæt på de sterile lægemidler, og at det med stor sandsynlighed er her, smitten er blevet overført. Disse procedurer er ændret, og vi forventer nu, at problemet er løst\", siger administrerende overlæge Arne Høst fra Børneafdelingen til Ritzau.

Ingen viser symptomer
Ingen af de seks børn har foreløbig vist symptomer på leverbetændelse. Børnenes familier har fået et direkte telefonnummer, hvor de kan henvende sig.

Hospitalet har nu ændret procedurer for håndtering af blodprøver og mener dermed, at yderligere smittetilfælde kan undgås.

Oversigt

    Oversigt