Selvkørende lastbiler kører over Fyn i dag

Ved middagstid kører en selvkørende konvoj af lastbiler tværs over Fyn.

Teknologi til selvkørende biler har længe været på dagsordenen  i Holland, og da de fik EU-formandskabet i dette forår, fik hollænderne mulighed for at sætte det på dagsordenen i hele EU.

Derfor tester man lige nu de selvkørende lastbiler på de europæiske motorveje. Ruten startede ved Stockholm og går igennem Danmark, Tyskland, Holland og Belgien. Hvis man vil ud og se den selvkørende konvoj, hvor der dog stadig er chauffører i lastbilerne, skal man ud på den fynske motorvej ved middagstid. Lastbilerne holder pause ved Kildebjerg rasteplads klokken 12 - 13. 

Ser her TV 2 artikel med kort og tidsangivelser over den danske rute. 

Ifølge den hollandske forskningsorganisation TNO og Vejdirektoratet, vil der være en lang række fordele forbundet med selvkørende lastbiler.

- Det er sådan at 90 procent af alle ulykker på vejene er forudsaget af menneskelige fejl. Med denne teknologi kan kørertøjerne reagere øjeblikkeligt, og det vil reducere antallet af ulykker, siger afdelingsleder i Vejdirektoratet Andreas Egense.

Se nedenfor TV 2/ Fyns interview med Andreas Egense, afdelingsleder i Vejdirektoratet om fordelene ved selvkørende lastbiler. 

 

 

 

 

Oversigt

    Oversigt