Send en delle til Afrika...

Den fynske psykolog Jørn Beckmann er en af bagmændene bag et nyt socialt "slankenetværk" på internettet med en særlig belønning: Hver gang man taber sig et kilo, bliver der sendt mad til verdens sultende.

Navnet på det nye site er iJoule, og ambitionen er, at det inden for et år skal have mellem 10.000 og 30.000 brugere, skriver Jyllands-Posten.
Baggrunden er, at fedmeepidemien med foruroligende hast har bredt sig fra USA til Europa.

Samtidig er slankemarkedet lidt af en jungle med masser af besnærende tilbud, som ikke altid holder, hvad de lover.

- Vores mål er at skabe et nyt sted, hvor overvægtige kan hjælpe hinanden til at tabe sig på kort sigt og holde vægten på lang sigt, for det kræver en livsstilsændring. IJoule er ikke en ny slankekur, men et socialt netværk af mennesker, som kan hjælpe hinanden før, under og efter en slankekur, siger direktør David Beckmann, der er søn af Jørn Beckmann, til Jyllands-Posten.

Konceptet bygger på det bedste fra bl.a. Facebook og Myspace, der med millioner af brugere er slået igennem over hele verden.

I det nye site får medlemmerne en psykologisk profil, lavet af psykolog og professor Jørn Beckmann. Medlemmerne bliver sat sammen i grupper med andre mennesker baseret på deres profil.

- Det betyder, at man ikke er alene om at slanke sig, men også skal dele sine erfaringer og chatte med de andre i gruppen, samtidig vil fagfolk, f.eks. en diætist, stå klar med coaching i grupperne, så deltagerne får udarbejdet en handlingsplan, så de støt og roligt kan ændre deres livsstil, så den bliver sundere, fortæller David Beckmann.

Folkene bag iJoule arbejder sammen med nødhjælpsorganisationer. Ideen er, at det skal komme hungersramte folk i den tredje verden til gode, når overvægtige danskere taber sig.
- Vi har en holistisk tilgang til det at tabe sig. Vi vil også motivere folk ved at få dem til at kigge lidt ud over deres egne grænser, så når de taber sig 10 kilo, vil vi sørge for, at der bliver sendt 10 kilo mad ned til nogen, som har brug for det,« fortæller David Beckmann til Jyllands-Posten.

Pengene kommer dels fra sponsorer, dels fra medlemmerne, som skal betale mellem 60 og 200 kr. om måneden for at være med.

Blandt investorerne finder man it-entreprenøren Morten Lund, der har tjent en formue på Skype og er medejer af Nyhedsavisen. Ud over Jørn og David Beckmann er læge Leif Skive og ernæringsekspert Arne Astrup med i projektet.

Oversigt

    Oversigt