Sengepraktik: Det er for langt ude

Nu må det være slut med at jagte syge borgere ud i absurde sengepraktikker, mener SF's beskæftigelsesordfører, Karsten Hønge. Han vil hive ministeren i samråd.

Fredag fortalte TV 2/Fyn historien om Ewan O'Nell, der for anden gang skal i arbejdsprøvning i Assens Kommune efter at have fået afslag på førtidspension. Han får en seng med - og han kan maks arbejde i 12 minutter.

Men det hører ingen steder hjemme, mener SF's Karsten Hønge.

- Det er simpelthen for langt ude. Hvis kommunerne ikke selv kan finde ud af at behandle deres syge borgere ordentligt - i stedet for at jagte dem, så må vi have ministeren ind over. For det her har da aldrig været mening med loven, siger Karsten Hønge (SF) til TV 2/Fyn.

Karsten Hønge vil nu hive beskæftigelsesministeren Jørn Neergaard Larsen (V) i samråd.

- Der kan jeg få ham til at stå til ansvar for om det virkelig er den praksis, han mener, at kommunerne i Danmark skal udøve. På den måde kan jeg tvinge ministeren til at stilling til: Er det sådan her loven skal forstås eller skulle vi måske prøve at behandle vores borgere på en menneskelig måde i stedet for, lyder det fra Karsten Hønge.

I august stillede Karsten Hønge beskæftigelsesministeren skriftlige spørgsmål på baggrund af TV 2/Fyns dækning af flere sager omkring sengepraktik. Den 10. september fik han svar.

- Jeg synes, han er sluppet for nemt om det. Han glider bare af på spørgsmålet. Så derfor indkalder jeg ham i samråd, hvor jeg bedre kan gå til ham.

Oversigt

    Oversigt