Sensationelt arkæologisk fund

Arkæologer fra Odense Bys Museer har gjort et fantastisk jernalderfund i Krogsbølle på Nordfyn. Under udgravning af en urnebegravelse fandt arkæologerne flere bronzeeffekter, heriblandt bronzebeslag udformet som forkroppen på en tyr.

2000 år gamle bronzehorn fundet i Krogsbølle

Arkæologer fra Odense Bys Museer har gjort et fantastisk jernalderfund i Krogsbølle på Nordfyn. Under udgravning af en urnebegravelse fandt arkæologerne flere bronzeeffekter, heriblandt to bronzefigurer udformet som forkroppen på en tyr.

Udgravningen i Krogsbølle har afsløret flere bronzeeffekter fra jernalderen. Arkæologerne har blandt andet fundet kæder og beslag. Men mest interessant var fundet af de to drikkehorn udformet som tyreforkroppe.

Fundet fra Krogsbølle fortæller, at fest, mad og drikke havde stor betydning blandt de øverste samfundslag i jernalderen. Der blev drukket af lokalt inspireret glas, og ikke af de romersk importerede varer.

Arkæologerne gætter på, at bronzefundet stammer fra en rig kvægejer fra Nordfyn eller fra en person der har haft en central rolle i udøvelsen af en tyrekultur.

Under alle omstændigheder er fundet det hidtil smukkeste eksemplar der nogensinde er gjort af tyrefigurer.

Fundet er i øjeblikket til konservering på Odense Bys Museer, og senere vil genstandene blive udstillet for offentligheden.

Oversigt

    Oversigt