Sent mål redder OB fra græsk tragedie

OB udlignede til 1-1 kort før tid i hjemmekampen mod Panathinaikos og holder liv i Champions League-drømmen.

Et sent mål af midterforsvareren Tore Reginiussen holder liv i OB's drøm om at komme med i gruppespillet af Champions League i denne sæson.

Onsdag aften i Odense spillede den fynske fodboldklub 1-1 mod græske Panathinaikos i tredje runde af Champions League-kvalifikationen.

En tåbelig fejl af samme Tore Reginiussen var ellers ved at blive afgørende mod de teknisk stærke grækere i en kamp, som ikke nåede euforiske højder.

De offensive højdepunkter i første halvleg var bestemt til at overse, hvis man anskuer det med fynske øjne.

OB formåede kun i glimt at udfordre det som forventet defensivt indstillede Panathinaikos-hold, som i klubbens første officielle kamp i denne sæson var kommet for at hente et uafgjort resultat med hjem til den græske varme.

Bevares, Peter Utaka havde en halvforkølet afslutning, og Andreas Johansson fulgte senere op med et udmærket hovedstød, men Panathinaikos var på ingen måde presset i bund i de første 45 minutter.

Tværtimod havde grækerne halvlegens nok bedste mulighed, da Sebastian Leto tørrede OB's ellers udmærkede Espen Ruud, men målmand Stefan Wessels fik blokeret den lidt for bløde afslutning fra tæt hold.

OB's Rasmus Falk løb og løb i rollen som støttepædagog for Peter Utaka i front, men teenageren fik mere styrket sin kondition, end han bidrog med offensive aktioner.

Et af kampens store temaer for OB var at undgå de tåbelige individuelle fejl, som ofte ender med at sende holdet ud af europæisk fodbold.

Andreas Johansson og Tore Reginiussen kunne med hvert deres risikable boldtab på egen banehalvdel dog havde været medvirkende til en græsk føring inden pausen.

Et minut inde i anden halvleg gik den ikke længere for OB. Tore Reginiussen varmede bolden lidt for længe i eget straffesparkfelt, og en græsk tackling senere lå den for fødderne af Sebastian Leto, som tørt sparkede Panathinaikos foran 1-0.

OB kæmpede godt for at komme tilbage, og holdet blev båret flot frem af de 10.055 tilskuere på Tre-For Park.

Men da først Peter Utaka skød i sidenettet, og Hans Henrik Andreasen kort efter headede en god mulighed forbi mål, fornemmede man, at det ikke ville blive OB's aften.

Og det blev det så alligevel til sidst, da Tore Reginiussen revancherede sig med en udligning på hovedstød.

Returkampen bliver spillet på tirsdag i Athen.