I det fynske folks tjeneste

Sex med flygtningebørn: Retssag mod kvindelige ansatte på børnecenter udsat

To kvinder, der var ansat på Børnecenter Tullebølle, er tiltalt for sex med flygtningebørn, men de skal først møde op i Retten i Svendborg efter sommerferien.

Retssagerne mod to kvindelige ansatte fra Børnecenter Tullebølle på Langeland, der er tiltalt for sex to med to unge asylansøgere, er blevet udsat til henholdsvis august og oktober. Det skriver Ekstra Bladet

Retssagerne skulle have startet i Retten i Svendborg onsdag og mandag i næste uge, men de er udsat af praktiske årsager.

Læs også Risikerer fire års fængsel: Kvindelig ansat anklaget for sex med asyldreng

I den ene retssag lyder forklaringen, at man havde brug for mere tid, mens et vidne var forhindret i at møde op i den anden retssag.

I begge retssager kræver Anklagemyndigheden kvinderne dømt for flere gange at have haft sex med to asylansøgere på 17 år. De risikerer op imod fire års fængsel. Begge kvinder, der er henholdsvis 52 år og 36 år, nægter sig skyldige.

Ifølge anklageskriftet havde den 52-årige kvinde gennem flere uger samleje med en 17-årig dreng. Den 36-årige havde et seksuelt forhold gennem cirka halvanden måned til en anden 17-årig asylansøger. Ifølge straffeloven er det forbudt for ansatte på blandt andet institutioner at have samleje med beboerne.

Børnecentret, hvor flygtningebørnene boede, er efterfølgende blevet lukket.