Mandlige byrådsmedlemmer: Afslør, hvem der står bag sexchikane

Mandlige byrådsmedlemmer i Nyborg opfordrer kvindelig kollega til at afsløre, hvem der står bag sexchikanen, så ikke alle er mistænkeliggjort.

I et interview med TV 2/FYN har byrådspolitiker Sonja Marie Jensen (S) kritisereret sine mandlige kollegaer i blandt andet byrådet i Nyborg for sexchikane. De har angiveligt givet hende ”klask i røven” og sagt, at hun ”knalder sig til tops”.

Erik Rosengaard (V), der sidder i byrådet i Nyborg, genkender ikke billedet af, at unge kvinder i dansk politik udsættes for sexchikane og slet ikke i Nyborg. 

- Det er en grov kollektiv anklage at komme med. Jeg har aldrig lagt mærke til noget, siger Erik Rosengaard til TV 2/FYN.

Tag det op med personen

Byrådspolitikeren forstår ikke, hvorfor Sonja Marie Jensen ikke har nævnt det noget før.

- Sker sådan noget, kan jeg ikke forstå, at hun ikke har taget det op med personen, der har gjort det, siger Erik Rosengaard.

Venstre-manden får opbakning fra andre mandlige byrådsmedlemmer i Nyborg.

Træls beskyldning

Jørn Gustavsen (DF) afviser, at han har sexchikaneret nogen eller oplevet, at nogle andre har gjort det.

- Jeg synes, det er en lidt træls beskyldning at komme med. Det er alle os mandlige byrådsmedlemmer, hun nærmest mistænkeliggør. Jeg kan ikke forstå, hvorfor det ikke er kommet noget tidligere. Det er vel ikke lige i går, det er opstået, siger Jørn Gustavsen.

- Jeg har overhørt, at der er nogen, der har fyret nogle lumre vittigheder af, men det er alt, jeg har bemærket. Det opfatter jeg ikke som sexchikane, understreger han. 

quote Jeg synes faktisk, hun skal stå frem og sige, hvem det er.

Jan Reimer Christiansen

Venstre-folk: Synderen skal afsløres

Også byrådsmedlemmerne Jan Reimer Christiansen (V) og Jacob Nilsson (V) afviser, at de har klasket kvindelige kollegaer bagi. De opfordrer Sonja Marie Jensen til at afsløre synderen.

- Jeg føler mig mistænkeliggjort. Det gør alle i byrådet. Jeg synes faktisk, hun skal stå frem og sige, hvem det er, siger Jan Reimer Christiansen. 

- Jeg føler mig både anklaget og uskyldig på samme tid. For uanset hvad vi gør herfra, så vil gadens parlament altid have dømt os mænd i byrådet for at være nogen, der klasker unge kvinder bagi. Jeg synes, at hun burde have taget fat i borgmesteren eller sin gruppeformand, så vi ikke alle nu skal mistænkeliggøres, siger Jacob Nilsson.  

Sonja Marie Jensen: Jeg skal stå model til klask i røven

Til TV 2/FYN lægger Sonja Marie Jensen ikke skjul på, at det er politikere på begge sider af det politiske spektrum, der har klasket hende bagi. 

quote Det er en grov kollektiv anklage at komme med.

Erik Rosengaard

- Jeg skal stå model til et klask i røven og til at få at vide, at jeg knalder mig til tops. Jeg skal stå model til, at folk skal diktere, at jeg skal have mig en uddannelse eller nogle børn, før jeg har en berettigelse til at udtale mig politisk, hvilket jeg synes er dybt godnat, siger Sonja Marie Jensen til TV 2/FYN.

- ”Du knalder dig til tops” er en kommentar, jeg ofte hører både fra partikammerater og politiske modstandere, uddyber byrådspolitikeren.

Sonja Marie Jensen ønsker dog ikke at afsløre navnene på dem, der står bag. Hun opfordrer i stedet for til, at der generelt skal gøres noget mod sexchikane, for ellers kan unge kvinder have det svært i dansk politik. 

Oversigt

    Oversigt